Home » Zakaj imam rad stekleno flaško?

Zakaj imam rad stekleno flaško?

flaška voda water

Prvo sem dobil za darilo pred, hm, kakimi petimi leti. Potem sem eno ponesreči spustil na beton in jo razbito zamenjal za novo v oranžnem neoprenskem ovitku. S seboj jo vlačim v avtomobilu, na motorju (v zadnjem kovčku), v pisarno, na potapljanje (počaka v čolnu) in še marsikje. Edino za v hribe ali tek je žal malce pretežka.

Poenostavimo, da jo uporabljam 200 dni na leto. To v petih letih nanese 1.000 polnjen po 0,75 litra voda. To je 500 1,5-litrskih plastenk vode. Koliko že stane taka plastenka na bencinskem servisu ob avtocesti? Evro?

Skratka: hitro pridemo do računice, da 25 evrov, kolikor stane 0,75-litrska Flaška v spletni trgovini, ni veliko, saj je voda iz pipe (zaenkrat) skorajda zastonj.

Poleg tega pa še:
1. Voda iz pipe oziroma iz steklenice je neštetokrat preizkušeno boljša od vode iz plastenke, ki je po okusu mehka, prazna, mrtva.
2. Predstavljajte si 500 plastenk, naplavljenih na vaši najljubši plaži. Ali v kitovem želodcu.

Tole so sicer niso naplavljeni čevlji, ampak sem priča, da je bilo plastenk in zamaškov ob prvomajskem čiščenju ene od plažic na Paklenih otokih še mnogo več.

#chooseyourshoes And this is all just from 100m long beach!

A photo posted by Matevž Hribar (@batzajla) on

Ne, to ni reklama za Flaško. Če odmislimo zgodbo o ‘strukturiranju vode’ (o učinku nimam mnenja – škodi pa sigurno ne), lahko uporabite tudi prazno steklenico Donata, katero za zaščito zbašete v debel volnen štumf.

Skratka: ne verjamem, da me lahko kdo prepriča, da še kdaj kupim plastenko vode. Vsaj dokler je voda izpod Storžiča neoporečna …

In zato tudi menim, da bi v tej smeri morali razmišljati organizatorji raznoraznih dogodkov, kjer ti na mizo najprej postavijo pollitrsko plastenko. Kaj, za vraga, je narobe z vrčem in kozarci?!

Leave a Reply