Home » Verd: Philipp Bertl ugnal Špindlerja tik pred ciljem (foto, video)

Verd: Philipp Bertl ugnal Špindlerja tik pred ciljem (foto, video)

V kamnolomu Verd pri Vrhniki, kjer so kamen lomili že stari Rimljani, se je 80 tekmovalcev iz osmih držav pomerilo z najbolj ekstremno progo pri nas. V epskem finišu je prav na zadnjem vzponu avstrijski mojster ekstremnega endura Bertl Philipp ugnal našega Miho Špindlerja, ki je sicer vodil praktično celo dirko. Tretje mesto je osvojil Anglež Ben Hemingway, ki pa je dirko vozil brez zadnje zavore. V cilj je pripeljalo 22 izmučenih voznikov.

1 mesto zmagovalec Bertl Philipp in Severin Sajevec

Druga zaporedna dirka VERD Extreme Enduro Race se je odvila v idealnih pogojih. Številni gledalci so lahko na lastne oči videli, da se lahko z motorji pelje tudi tam, kjer gre komaj peš in ob tem niso skrivali navdušenja. Vzkliki veselja in odrešitve muk pa so odmevali tudi na vrhu zadnje strmine, kjer so se prek velikih skal tekmovalci pripeljali v cilj. Zmagovalec Bertl Philipp je za 30-kilometrsko progo potreboval samo 48 minut in 58 sekund, kar priča o izjemnem tempu. Ko sta v ciljno areno pripeljala povsem skupaj z Miho Špindlerjem, je bilo jasno, da bodo na koncu o zmagovalcu odločale malenkosti. In prav to se je zgodilo pod zadnjim klancem, kjer je Miha ubral nekoliko daljšo smer, Bertl pa jo je usekal naravnost navzgor proti cilju. Po prihodu v cilj je zmagovalec takole pokomentiral finiš dirke: “Vedel sem, da bo zmaga odvisna od zadnjega vzpona in da imam tam edino možnost, da prehitim Špindlerja, ki je motokrosist in na ostalih delih izredno hiter. Tu pa so prišle do izraza moje izkušnje iz triala. Steza je fantastična, organizacija super! Drugo leto se z veseljem vrnem.”

Miha Špindler je vidno izmučen najprej potreboval nekaj trenutkov, da je prišel k sebi, nato pa se zahvalil vsem navijačem za podporo: “Hvala vsem, navijači so me danes ponesli naprej. Seveda nisem naboljše volje, ker me je Bertl prehitel prav na koncu dirke, ki sem jo sicer odpeljal brez napak do tega zadnjega vzpona, ko sem zašel iz prave smeri.” No, morda pa je to za našega jeklenega motorista le še dodatna spodbuda za naslednje leto. Anglež Ben Hemingway je v cilj zapeljal z zaostankom 12 minut, kar je izjemen dosežek, saj je od prve kontrolne točke vozil brez zadnje zavore. “Najprej sem mislil, da sem zvil zavorni disk, šele po prihodu v cilj pa sem videl, da je odletel vijak in je zato zavora odpovedala. Nekajkrat je bilo precej grozljivo, ko sem se spuščal po strmih klancih. Sicer pa fantastična dirka, všeč mi je ker je bila zelo tekoča in ravno prav zahtevna.”

Vsi pozitivni komentarji so vsekakor spodbuda za organizatorja, da za prihodnje leto pripravita tretjo, še težjo in daljšo preizkušnjo za najbolj esktremne motoriste na svetu.

Dobrodelnost za malo Lauro Vasle

Dirka je bila polna čustev. Poleg objemanja, spodbujanja in čestitk vsem, ki so premagali progo, ki sta jo pripravila Aljoša Grom in Severin Sajevec ob pomoči prijateljev in članov prostovoljnega gasilskega društva Verd, pa je imela tudi dobrodelen značaj.

Pred mesecem in pol je njun dober prijatelj, sicer pa vrhunski motošportni fotograf Peter Vasle izvedel, da je njegova, komaj 17-mesečna hčerka Laura zbolela za zelo redko obliko raka. Aljoša in Severin sta mu priskočila na pomoč v stiski in organizirala dražbo Vasletovih vrhunskih fotografij z motivi motokrosa in endura. Ves izkupiček pa gre za pomoč družini, ki mora plačevati izredno drago zdravljenje. Vsi ki bi radi prišli v stik z mlado družino in pomagali se lahko obrnete neposredno na očeta male Laure preko e-naslova: peter.vasle@gmail.com ali preko telefonske številke 031 340 441.

Rezultate vseh tekmovalcev najdete na facebook strani pod profilom Verd Vrtical Extreme Ride Dirtpark ali na www.verd.si.

Rezultati VERD Extreme Enduro Race 2016:

1. Bertl Phillip -AVST, 2. Miha Špindler – SLO, 3. Ben Hemingway – VB, 4. Zec Matija – HRV, 5. Benjamin Diesel – AVST,… Dirko je končalo 22 tekmovalcev.

Video:

Z družabnih medijev:

Javlja se Vasja Kutin:

Dirkači so morali do motorjev teči po klancu navzdol:

Video Špindlerjevega zapleta tik pred ciljem

Še ena vroča fotka

Fotografije Uroša Podlogarja

Dirkal je tudi Marko Petelin

Kaj se zgodi s premehko gumo:

S terena se javlja novinar POP TV-ja David Stropnik

Leave a Reply