Home » Tuareg Rallye, 2. etapa: oslovske stezice in veliko sipin

Tuareg Rallye, 2. etapa: oslovske stezice in veliko sipin

tuareg-2016-2etapa (15)

Ko smo se z novinarsko spremljevalno ekipo pripeljali na točko, kjer so dirkači po prvi hitrostni preizkušnji zavili na ozko oslovsko (ali pa kozjo, kakor hočete) stezico, sem rekel: “Šit, tule bo pa Aleš z visokim 525 gagal.” A na srečo je bil ta del namenjen le profesionalcem. Vzpon res ni bil preprost. Okej, s 125 EXC bi ga odpeljal kot za šalo, ampak z dirkalnikom za reli s polno posodo goriva? Razen Maikla – prvega, ki je zapeljal na pot (na letošnjem Dakarju se je uvrstil na 40. mesto), so skoraj vsi vsaj enkrat motor položili med skale. Mat Hunt iz Velike Britanije ga je skoraj pahnil v prepad – štirje dedci smo ga vlekli nazaj na stezico! Ampak, kot vidim zdaj, dirkač nastopa v razredu amaterjev in če ne zna uporabljati potne knjige, si je kriv sam.

Zatem smo se premaknili na predel s sipinami. Aleš je s sipkim peskom opravil z odliko (izkušnje iz Tunizije štejejo), nekateri pa so imeli težave. “Please, help me,” je v italijanski angleščini rotil dirkač na KTM-u 950 Super Enduro. Ajej, a res nisi našel težjega?!

Dan smo zaključili z menjavo sklopke na KTM-u 690 Enduro R v lasti Cedrica Rashida, enega izmed članov ekipe Desert Soul. Odpovedala mu je sredi sipin …

Clutch problem – solvedChanging the clutch on the KTM 690 Enduro after 2nd stage of Tuareg Rallye 2016.

Objavil/a Desert Soul dne 7. marec 2016

Video:

Poročilo po etapi:

Leave a Reply