Home » Tim Gajser na Nizozemsko po naslov svetovnega prvaka

Tim Gajser na Nizozemsko po naslov svetovnega prvaka

Motokrosiste do konca svetovnega prvenstva MXGP čakajo še tri dirke. Že naslednja, ki bo na sporedu ta konec tedna v Assnu na Nizozemskem, pa je lahko za slovenskega čudežnega dečka Tima Gajserja prav posebna, ker lahko že v nedeljo osvoji naslov svetovnega prvaka.

Tim_Gajser_hondaproracing_2508_2

To bi bil za devetnajstletnika iz Pečk izjemen dosežek, saj v elitni kategoriji MXGP tekmuje šele prvo sezono. Nihče več ne dvomi, da bo Gajser nov svetovni prvak, vprašanje je le, ali mu bo to uspelo že na Nizozemskem.

Kljub temu, da je na zadnjih dirkah storil nekaj napak in se je včasih tudi znašel na tleh, pa tri dirke pred koncem prvenstva suvereno vodi z devetindevetdesetimi točkami prednosti pred osemkratnim svetovnim prvakom Antonijem Cairolijem iz Italije. Izkušeni Cairoli se niti sam ne more načuditi Gajserjevim vožnjam in je po dirkah med prvimi, ki čestitajo našemu prvaku. Cairoli bo v nedeljo zagotovo skušal premagati Gajserja in boj za naslov svetovnega prvaka podaljšati do finalnih dirk, ki se bosta odvijali na ameriških tleh.

Tim_Gajser_hondaproracing_2508_3

Lani, ko je Gajser tekmoval v kategoriji MX2, je na dirki v Assnu zmagal in dokazal, da mu proga leži. Nedeljska dirka pa bo nekaj posebnega, kajti Gajser mora doseči le točko več od Cairolija, da bi dve dirki pred koncem sezone tudi uradno postal najboljši motokrosist v elitni kategoriji MXGP. Posebna bo tudi proga, ki jo organizator postavi v manj kot tednu dni na dirkališču za cesto hitrostne dirke. Za pripravo porabijo več kot petindvajset tisoč ton peska, dirko pa je možno spremljati s pokritih tribun.

Nespremenjena taktika

Gajser se je na dirko pripravljal enako, kot na vse ostale in je povedal, da taktike z očetom nista spreminjala. Po krajšem oddihu na morju, se je vrnil na motor. V dvotedenskem premoru med dirkami svetovnega prvenstva je za trening odpeljal še dirko državnega prvenstva in suvereno zmagal. Klemen Gerčar, Jernej Irt in Peter Irt pa so za letos že zaključili z dirkami svetovnega prvenstva in v Assnu ne bodo tekmovali.

Ali bo Gajserju uspel veliki met, bo znano v nedeljo popoldne. Prva vožnja bo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

Tim_Gajser_hondaproracing_2508_1

Na Nizozemskem bo tekmoval tudi Timov oče in trener Bogomir Gajser. Na sporedu bo namreč tudi svetovni pokal za veterane, kjer bomo imeli dva predstavnika. Poleg Bogomirja, ki bo tako kot Tim nastopal za italijansko ekipo Honda Gariboldi, bo tekmoval še Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični). Gajser je formo pilil skupaj s svojim sinom in je dejal, da je letos na dirko pripravljen bolje, kot lani. Koščak pa je na zadnji dirki državnega prvenstva Bogomirja Gajserja celo premagal in prav tako upa na dober rezultat. Veterani bodo prvo vožnjo odpeljali v soboto ob 17:45, drugo v nedeljo ob 11. uri.

Urnik

Sobota: 14.35 – kvalifikacijska dirka MXGP
Nedelja: 14.00 – 1. vožnja MXGP, 17.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

 

Foto: hondaproracing.com

Leave a Reply