Home » Test na hitro: Sherco 300 SEF-R Factory letnik 2016

Test na hitro: Sherco 300 SEF-R Factory letnik 2016

IMG_0119

Marko Jager se je na mali šoli pojavil s popolnoma novim Shercom 300 SEF-R. Kdor pozorno spremlja spletno stran batzajla.com, se bo spomnil, da je bil prejšnjič tu s 300-kubičnim dvotaktnim strojem istega proizvajalca. »Prasica, kako to gre! Tudi lastnik, Marko Jager, pove, da je moči za crosscountry dirko preveč,« se mi je takrat zapisalo po dveh ali treh krogih z dvotaktno raketo.

Tokrat sem imel priložnost preizkusiti novega Sherca s podobno prostornino, a s štiri- namesto dvotaktne tehnike v drobovju. Nad motorjem smo bili prav vsi zelo prijetno presenečeni, saj je izjemno vodljiv in kljub štiritaktni tehniki zelo, zelo živahen. Celo tako živahen, da sem rajši vozil z ‘mehkim’ motornim programom. V športnem programu imaš občutek, da se motor odzove že ob najmanjšem dodajanju plina – to pa (lahko) utruja.


Dodatna oprema različice Factory:

  • Drugačna grafična podoba
  • Sedež z boljšim oprijemom
  • Prozorna posoda za gorivo
  • Boljša zadnja zavora
  • Zaščita motorja
  • kompletni izpušni sistem Akrapovič

Me je kaj motilo? No, morda mi je bil položaj za krmilom nekoliko manj domač in na prvi vtis je bilo vzmetenje za moj okus nekoliko pretrdo, preveč je ‘odbijalo’. A to je možno nastaviti.

Tudi lastnik, izkušen enduraš, je nad novim motorjem dosti bolj navdušen kot nad prejšnjim. Vidi se, da je moči še vedno dovolj, a po drugi strani za takega dedca ne preveč. Lahko bi rekel, da za izkušenega motorista ravno prav.

P.S.: Veste, kaj je pravkar kupil bivši motokrosist in inštruktor motokrosa Balty? 125-kubično Husqvarno … Nauk: NE KUPUJTE PREMOČNIH MOTORJEV. Zares redki so tisti, ki rabijo 300 2T ali pa 450 4T+…

Tehnični podatki:
Motor: 303,68 cm3, 4 ventili
Zagon: električni
Prenos moči: hidravlično vodena sklopka v oljni kopeli, 6-stopenjski menjalnik, veriga
Posoda za gorivo: 8,5 l
Zavore: Brembo 260/220 mm
Teža: 102 kg
Medosna razdalja: 1.480 mm
Višina od tal: 355 mm
Višina sedeža: 950 mm

Fotogalerija:

 


Preberi še:

Leave a Reply