Home » Ta vikend: Marko Jerman z ekipo na finalu svetovnega prvenstva Endurance

Ta vikend: Marko Jerman z ekipo na finalu svetovnega prvenstva Endurance

Motociklist Marko Jerman (Yamaha, MD Depala vas) bo v soboto tekmoval na finalni vzdržljivostni preizkušnji v cestno hitrostnem motociklizmu, dirki svetovnega prvenstva 8 ur Oschersleben – FIM Endurance World Championship.

marko jerman endurance yamaha

Poleg Jermana slovaško ekipo Maco Racing Team sestavljata še Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos. Ekipa se je udeležila že prve dirke aprila v Franciji in druge dirke junija na Portugalskem. Tretjo dirko, ki je bila konec julija na Japonskem, so izpustili.

V Nemčiji bo tekmovalo petintrideset ekip. Med tekmovalci bo kar nekaj zvenečih imen, sicer bolj znanih iz drugih prvenstev, med drugim iz prvenstva MotoGP. Jerman se je še posebej izkazal na Portugalskem, kjer je na začetku vozil celo na tretjem mestu, štiri ure pred koncem dirke pa so jim zagodle tehnične težave in pod vprašaj postavile celo zaključek dirke. Ekipa Maco Racing Team je po dveh odpeljanih dirkah na devetnajstem mestu, vodi francoska ekipa Team April Moto Motors Events. V Nemčiji Jerman z ekipo ob dobri pripravljenosti vseh treh dirkačev upa tudi na več športne sreče, s čimer bi izboljšali rezultate predhodnih dirk.

Že danes se v Oscherslebnu začnejo prosti treningi in kvalifikacije, ki se bodo nadaljevale tudi jutri. V soboto zjutraj bo najprej na sporedu ogrevanje, ob 14. uri pa bo start osem urne preizkušnje, ki se bo končala ob deseti uri zvečer.

Urnik tekmovanja:
(prenos kvalifikacij, starta in zaključka dirke bo na Eurosport 2)
Sobota: 13:45 začetek startne procedure, 14:00 start dirke, 22.00 zaključek dirke

Koledar FIM Endurance World Championship 2016:
8.-10. april: 24 ur Le Mans, Francija
10.-11. junij: 12 ur Portimao, Portugalska
29.-31. julij: 8 ur Suzuka, Japonska
26.-27. avgust: 8 ur Oschersleben, Nemčija

Foto: AP/AMZS

Leave a Reply