Home » SXCC: Kutnar najboljši v Lembergu

SXCC: Kutnar najboljši v Lembergu

Tokrat sonce skoraj brez oblačka, a smo vseeno upali na kako kapljo dežja. Vsaj sodeč po količini prahu na treningih. A nas je ekipa iz Lemberga v petek popoldne presenetila: preorala – pogladila in zalila je celo progo, tako da se tudi celo soboto skoraj ni kadilo.

Lemberg 6

Lemberg je sicer nadomestil dirko v Lovrencu na Pohorju, a popolnoma drugačna konfiguracija proge nas je vseeno zadovoljila z razgibanostjo. Tudi s stani tekmovalcev je bilo slišati, da so pričakovali bolj ‘štrikanje’, a je bila proga vseeno zelo prevozna in na nekaterih delih tudi precej hitra. Tudi ureditev proge same je zelo dobra, sredinsko parkirišče ima dovolj prostora in gledalci lahko vidijo skoraj celo progo, brez da bi jim bilo potrebno veliko hoditi.

Tekmovanje so, kot vsakič dosedaj, začeli tekmovalci štirikolesnikov, ki se jih je tokrat zbralo 15. Po 60 minutah vožnje po sprva dobro namočeni stezi je v kategoriji Bronze zmagal Mitja Kranjc, v kategoriji 4×4 Gartner Marko, mad najhitrejšimi štirikolesnik 2WD pa je slavil Damijan Brinovšek.

V razredu Bronze in Women se je tekmovanja udeležilo kar pet deklet, po napaki vodilne Katjuše Pernuš v zadnjem krogu je slavila Črnac Sanja, v kategoriji Bronze je v 60-minutni dirki in bitki s klančino v zavoju pred najvišjim delom proge slavil Gregor Jesenek, kar je njegova letošnja najboljša uvrstitev.

Kategorije Silver, Veteran Silver in Veteran 50, Team in Enduro: po skupno 90 minutah vožnje in dodatnih popestritvi z namočeno klančino v drugi vožnji, je v kategoriji Silver slavil Peter Leber, v kategoriji Veteran Silver David Novak, v Veteran 50 pa Michael Hirschmugl.

Četrti in šesti štart dneva, kategorije Diamant Dewalt, Gold, Veteran Gold in Team & Enduro je kot vedno gostil najboljše in najhitrejše slovenske tekmovalce. In kot smo vajeni, so se v bitko za zmago takoj vključili Luka Kutnar, Jaka Može in Toni Mulec, tokrat pa se jim je pridružil tudi Miha Špindler, ki je nekaj časa celo vodil. V kategoriji Gold je zmagal Jaka Završan med najhitrejšimi veterani pa je zmagal izredno hitri Aleksander Osek, ki je skupaj končal na 13. mestu! Po treh in pol urah vožnje, torej kategorije Team in Enduro, sta med dvojicami slavila Marko Habjan in Andrej Žagar, v kategoriji Enduro pa Gregor Robek.

Sezona 2016 se nadaljuje in končuje s 6. dirko, ki bo 15.10.2016 na Vrhniki.

Povezava: rezultati

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1.KUTNAR Luka/ KTM
2.MOŽE Jaka / Suzuki
3.MULEC Toni / KTM
4.ŠPINDLER Miha
5.MULLER Werner
6.ZAVRŠAN Jaka
7.MLEKUŽ Aleks
8.BIZJAK Jaka
9.TEPUŠ David
10.SELES Jaka
11.MARČIČ Simon
12.AL HIASAT Ali
13.OSEK Aleksander
14.JAKLIČ Franci
15.ZUPANČIČ Rok

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. LEBER Peter
2. ČEKADA Nik
3. SVET Janko

V imenu promotorja pohvale organizatorskem tri-duetu Durakovič (Iztok in Jasmina) & Osek, ki sta od srede do petka zvečer popolnoma preuredila pizorišče in uredila okolico ter zalila progo, da je zdržala celo soboto! Zahvala tudi vsem posameznikom, ki ste tudi v času treningov pomagali pri pripravi in ureditvi proge.

Koledar naslednjih dirk za 2016:
15.10.2016 Verd / Vrhnika (SLO)

Foto: Boštjan Zabret, SXCC

Leave a Reply