Home » Svetovni prvak Gajser sproščen na finale

Svetovni prvak Gajser sproščen na finale

Motokrosiste v nedeljo čaka še zadnje dejanje svetovnega prvenstva MXGP. Z osemnajsto dirko se bo zaključila dolga sezona, ki se je začela konec februarja v Katarju. Sezona, v kateri je naslov svetovnega prvaka osvojil Slovenec Tim Gajser, ki je postal najmlajši svetovni prvak v elitni kategoriji.

mxgp_tim_gajser_hondaproracing_0709

To je zanj že drugi naslov svetovnega prvaka zapored potem, ko je bil lani najboljši v kategoriji MX2. Gajser se je okronal na predzadnji dirki in bo lahko na finalni dirki odpeljal povsem sproščeno. Kot je dejal še vedno ni povsem dojel, kaj je pravzaprav dosegel. Že po prvi vožnji je imel neulovljivo prednost in dvomov o prvaku ni bilo več. Kljub že osvojenemu naslovu, pa je pred Gajserjem nov izziv, saj mu na ameriških tleh še ni uspelo zmagati.

Finalna dirka se bo odvijala na sloviti ameriški progi Glen Helen. Njegov največji tekmec bo domačin Eli Tomac, ki je na dirki v Charlotte prikazal dve izjemni vožnji. Gajser je letos zbral že 693 točk, kar je pet točk več, kot jih je imel v pretekli sezoni po sedemnajstih dirkah lanskoletni prvak Romain Febvre.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 20. uri, druga bo sledila ob 23. uri.

Urnik:
Nedelja: 20.00 – 1. vožnja MXGP, 23.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Foto: Hondaproracing.com

 

Leave a Reply