Home » Strah bo vedno ena izmed možnosti. Zakaj sem vesel, da sem šel že trikrat v puščavo?

Strah bo vedno ena izmed možnosti. Zakaj sem vesel, da sem šel že trikrat v puščavo?

Pisalo se je leto 2010. Tilnu sem sredi januarja poslal e-pošto z zadevo »Into the wild, pomlad 2010«.

Pišem ti pa zato, ker planiram v drugi polovici marca ali v aprilu en daljši ‘izlet’ za dva, tri tedne. Imaš v tem času za bregom kakšno avanturo kjer bi lahko skup’ prišla?

Čez nekaj tednov je bila tretja stran mojega potnega lista, tista z osebnimi podatki, že prevedena v arabščino, saj smo načrtovali obiskati Libijo, pa je marca istega leta Moamer Gadafi državljanom petindvajsetih držav v območju Schengena preprečil vstop v Libijo. Kaj pa zdaj? »Ja a boste vseeno šli? Kaj pa če …« Nič, tri tedne smo potovali po Tuniziji. Razen tega, da sem ferderbal LC4 625, je bilo to potovanje, na katerega gojim lepe spomine. Divje, nenavadno. Reportaža in video: Tunizija 2010.

puscava-desertsoul (2)

Pisalo se je leto 2013. Februarja so v Tuniziji sredi belega dne ubili voditelja levičarske opozicije Čokrija Belaida; vrstile so se demonstracije in na spletni strani zunanjega ministrstva je bila Tunizija označena kot država, v katero se potovanja odsvetujejo. Pa smo vseeno šli. V desetih dnevih nisem videl niti enega protestnika in občutil niti najmanjšega občutka ogroženosti. Bolj kot teroristi me je ogrožalo divje na- in preskakovanje tunizijskih sipin … Reportaža in video: Tunizija 2013 – razen enkrat zabasane dize brez okvar.

ktm 125 exc enduro desert

 

Pisalo se je leto 2016. Verjetno ni treba spominjati na ne tako oddaljen strah pred begunci, na teroristične napade v Parizu … »A kar v Maroko greš,« sem bil spet deležen vsaj dveh pomislekov o smotrnosti potovanja na črno celino. Copy-paste: V desetih dnevih nisem videl niti enega protestnika in občutil niti najmanjšega občutka ogroženosti. Reportaža: reli Tuareg v Maroku dan za dnem.

morocco desert


(pod črto) Bolj kot za udeležbo na vseh treh omenjenih avanturah mi je žal, da katere od dežel, ki so po uvozu pravične demokracije v razsulu – na primer Libije – nisem obiskal že prej. Jutri je ta prej. Izkoristimo ga.

/EPP=ON
Tilen je razpisal termine za 2016/2017. Pobrskajte na desertsoul.com 😉
/EPP=OFF


Preberi še:

Leave a Reply