Home » Kaj se je v soboto dogajalo na Verdu? Odzivi na družabnih medijih.

Kaj se je v soboto dogajalo na Verdu? Odzivi na družabnih medijih.

Sobotni prolog na najtežji dirki pri nas je zanesljivo zmagal Miha Špindler, kar pomeni da bo imel na nedeljski ekstremni dirki najboljše izhodišče za spopad s strminami na območju kamnoloma Verd pri Vrhniki. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Bertl Phillip, tretje pa Britanec Ben Hemingway.

vertical ride

Prolog je končalo 78 tekmovalcev, ki je predstavljal nekakšen uvod v nedeljsko trpljenje na 30 kilometrski progi, ki sta jo trasirala organizatorja Aljoša Grom in Severin Sajevec. Miha Špindler je po končanem prologu jasno povedal: “Cilj je zmaga, na to štartam, za to sem se pripravljal. Motor deluje odlično, steza pa mi ustreza saj je zelo razgibana s številnimi ekstremno strmimi vzponi in spusti.”

Njegova največja tekmeca, drugi in tretji iz sobotnega prologa mu bosta seveda poskusila prekrižati načrte. Bertl je lani osvojil drugo mesto in je prišel v cilj za Špindlerjem, vsekakor pa bo skušal izkoristiti izkušnje od lani in poznavanja lastnosti tega specifičnega terena. Britanski zvezdnik Hemingway pa računa predvsem na bogate izkušnje iz triala in na vedno boljšo formo, ki jo dviguje po poškodbi palca. “Tole turnejo po Srbiji in Sloveniji izkorišča predvsem kot najboljše možne priprave na enduro dirko Romaniacs, ki bo sledila čez par tednov v Romuniji. Lokacija na Verdu mi je izredno všeč, prav tako me navdušuje super vzdušje, saj je videti da se tako dirkači kot obiskovalci odlično zabavajo. Storil bom vse, da jutri zmagam, saj mi to ogromno pomeni za krepitev samozavesti, ki je v naših dirkah ključna.”

Ben Hemingway je nakazal svojo odločnost z zmago v popoldanski šprinterski dirki ‘Vertical Ride’, kjer je prehitel prav Špindlerja. Po skupinskem štartu v globino po melišču je namreč prvi pritekel (da tekli so peš po klancu navzdol) do motocikla in nato suvereno odpeljal v klanec navzgor in navzdol. Pogled z vrha klanca pa je bil vse prej kot pomirjujoč, njegov naklon je nekaj tekmovalcev plačalo z atraktivnim prevračanjem, kar pa je seveda navdušilo zbrano množico. Vse ki niso odnehali je množica navdušeno pozdravila in nagradila z burnim aplavzom.

V nedeljo 19.6. bo štart Verd Extreme Enduro dirke točno ob 10. uri. Najdaljši dovoljeni čas za prihod skozi cilj bo 4 ure. Torej 4 ure trpljenja, znoja, žuljev, in adrenalina! Tekmovalci v kategoriji ‘Pro’ bodo morali odpeljati en izredno zahteven krog, medtem, ko bodo ‘amaterji’ najtežje dele izpustili, kar pa bo vse prej kot lahka naloga. Krog bo dolg kar 30 kilometrov, vseboval pa bo naravne in umetne ovire, torej skale velike kot avto, hlode, vertikalne vzpone in spuste ter vožnjo s polnim plinom po meliščih kamnoloma.  Podelitev priznanj najboljšim bo takoj po končani dirki.

Zabavno pa ne bo samo na dirki ampak tudi v boksih, saj so organizatorji poskrbeli za pester spremljevalni program. Lahko se boste zagugali na 30 metrov visoki gugalnici, plezali na plezalni steni, najmlajši pa bodo šli v šolo motokrosa in triala.

Rezultate lahko spremljate v živo na facebook strani pod profilom Verd Vrtical Extreme Ride Dirtpark ali na www.verd.si

Rezultati prologa:

Miha Špindler, SLO – Beta, 2. Bertl Phillip, AVST – Beta, 3. Ben Hemingway, VB – Beta, 4. Benjamin Diesel, AVST – KTM, 5. Michele Bosi, ITA – Beta,…. Na dirko je uvrščenih 79 tekmovalcev.

Foto galerija:

VERD v družbenih medijih:

Žur ne pojenja

Gospodične in zmagovalni stroji

Miha Špindler ima rad drevesa

Aleš Hlad ima taksi – KTM 690 SMC – in zanimive potnice 🙂

Tadej Bricelj se preizkusi v enduru. Bolj ali manj neuspešno. Vsekakor pa si zasluži aplavz za pogum!

Leave a Reply