Home » Honda CRF 450 GetLow: po dolgem času spet na supermoto petardi

Honda CRF 450 GetLow: po dolgem času spet na supermoto petardi

Pisalo se je leto 2006, ko sem s Tomosom SM 125 odpeljal drugo sezono supermota  (obakrat sem končal na 3. mestu v skupnem seštevku). Leto kasneje sem na kratko zapeljal še Aprilio SXV 550 Van Den Bosch Replica, nato pa se je druženje s ‘kroskami na cestnih gumah’ končalo. Do nedelje.

getlow-supermoto-burja (4)

Na sveži pisti Bura (precej smiselno glede na lokacijo) sem v družbi slovenskih in italijanskih supermotašev preizkusil verjetno najbolj vroč supermoto stroj tod naokrog. Na osnovo, motokros Hondo CRF 450, so fantje iz ekipe GetLow Racing privijačili za petmestni evrski znesek specialnih delov in znanja. Rezultat? Hud, ampak res HUD dirkalnik. Zaenkrat bi izpostavil le dve spoznanji:

  1. Motor presenetljivo ni agresiven, čeprav je brrrrrutalno močan.
  2. Vzmetenje (Ӧhlins TTX) je vesoljsko dobro. Nič ‘pumpanja’, nič nepredvidljivega drsenja, nič nevarnega posedanja ali ‘plavanja’.

Daljši članek o vtisih z vožnje po Burji, o predelavi, stroških tovrstnega dirkanja (od amaterskega do profesionalnega nivoja), o stanju SM scene pri nas in v tujini ter seveda več fotografij sledi. Ostanite na vezi.

Leave a Reply