Home » Gregorič in Pellegrin med najboljšimi na supermoto dirki v dunajski industrijski coni

Gregorič in Pellegrin med najboljšimi na supermoto dirki v dunajski industrijski coni

Tretja dirka avstrijskega supermoto prvenstva je bila organizirana na drseči podlagi industrijske cone z dolgim in zahtevnim terenskim delom. Izmed članov slovensko-italijanske ekipe GetLow sta se najbolje izkazala Erik Gregorič z drugim mestom v razredu Semi Pro in Sean Pellegrin, ki je bil tretji med mladinci.

GetLow Vienna (13)

Tretja dirka avstrijskega državnega prvenstva v supermotu, ki se je odvila 24. in 25. junija, je bila po besedah udeležencev točno to, kar se od te atraktivne panoge pričakuje.  Organizirali so jo v industrijski coni v predmestju Dunaja, kjer so večji del proge speljali po umazanem in drsečem parkirišču in dodali še vedno nadpovprečno dolg terenski del z ritemsko sekcijo in velikim skokom. »Proga nam je bila vsem zelo všeč, poleg tega pa so dirkači na takšni dirki bolj izenačeni, saj treningi pred dirko niso možni,« meni vodja ekipe Marko Ukota.

Izmed štirih članov (vsi vozijo 450-kubične Honde) je bil rezultatsko najuspešnejši Erik Gregorič, dirkač z najmanj izkušnjami na podobnih stezah. Na kvalifikacijah v razredu Semi Pro je imel sicer težave z zaviranjem zaradi preizkušanja 16-palčnega prednjega kolesa, a je kljub temu hitro našel pravi občutek za drsečo podlago in si privozil tretjo štartno mesto. V prvi dirki je na še posebej prašnem delu steze padel, a ker mu motor ni ugasnil, je hitro nadaljeval in uspel končati na tretjem mestu. Na štartu druge vožnje je bil zaradi prepoznega prihoda v predštartni prostor kaznovan s štartom z zadnjega, sedemnajstega štartnega mesta. Po odličnem štartu je bil že po dveh zavojih na četrtem mestu, nakar je na terenskem delu zletel preko bande in padel, do konca dirke pa se je uspel prebiti do četrtega mesta. Skupno drugouvrščeni Novogoričan je povedal: »Dirka je bila vrhunska. Brez napak in presenečenj ni šlo, a po mojem mnenju je to primer prave supermoto dirke. Atraktivna steza z veliko drsenja, nenazadnje pa se na takšni podlagi tudi gume manj obrabljajo. Petkovi treningi in sobotna dirka pa imajo tako dobro kot slabo stran. Zaposleni moramo za trening vzeti dopust, po drugi strani pa je lepo imeti v nedeljo čas za servis motorja in počitek.«

GetLow Vienna (6)

Najmlajši član ekipe Sean Pellegrin je v razredu S3 Junior po tesnem boju izboril tretjo štartno mesto. Na štartu prve dirke se je po prerivanju s sotekmovalci znašel izven linije, kjer se je asfalt že očistil, zato je pri pospeševanju izgubil oprijem na zadnji gumi in padel, se hitro pobral in uspel dirko zaključiti na četrtem mestu. Po nekaj spremembah na vzmetenju je v drugi vožnji izboljšal čase krogov in po tesnem boju in mnogih prehitevanjih končal na tretjem mestu, kar je pomenilo skupno tretje mesto. »Po teh dveh dirkah sem se v skupnem seštevku povzpel na četrto mesto z osmimi točkami zaostanka za drugouvrščenim. Moj cilj se je na preostalih dveh dirkah povzpeti navzgor za mesto ali dve. Sicer pa, kot so povedali ostali, proga na Dunaju je bila res super,« pravi Pellegrin.

Za Andreo Tulla, ki tekmuje v razredu Semi Pro, je na kvalifikacijah kazalo, da bo štartal s prvega mesta, a so mu v zadnjih petih minutah speljali kar štiri mesta, ko pa je hotel v kratkem času nadoknaditi izgubljeno, pa je naletel na gnečo in bil primoran dirko začeti iz druge vrste. Tull je takole opisal dirki: »Po odličnem štartu sem po zapletu s sotekmovalcem v prvem ovinku padel. Preden sem spet zagnal motor, sem bil pol kroga za ostalimi in do konca dirke prišel do osmega mesta. V drugi vožnji mi je šlo bolje, dosegel sem tretje mesto, kar je odličen rezultat. Mislim, da bodo nekateri Avstrijci med poletnim premorom slabo spali. Na dirki, polni prerivanja in prehitevanj smo pokazali, da smo jim kos. Še več takih dirk, prosim!« Skupno je Tull končal na petem mestu.

GetLow Vienna (48)

Marko Ukota (edini tekmuje v razredu S1) je na prostih treningih padel in utrpel udarec v ramo. Na kvalifikacijah je odpeljal le par krogov, da je dosegel enajsto štartno mesto med trinajstimi tekmovalci. Na prvi dirki je s pomočjo protibolečinskih tablet vozil solidno in končal na devetem, v drugi pa na osmem mestu. Na tretji dirki (profesionalci v enem dnevu odpeljejo tri dirke) je na skok pripeljal s previsoko hitrostjo in pristal na ravno podlago. »Takrat me je v rami zelo zabolelo in nisem mogel več vzdržati tempa, končal sem na devetem mestu in skupno dan zaključil kot osmi. To glede na poškodbo sploh ni slabo. Poleti moramo pridno trenirati in verjamem, da bom jeseni lahko koga presenetil,« je optimističen Ukota, ki na srečo ni utrpel težje poškodbe. V razredu S1 je sicer zmagal Manuel Hagleitner pred Rudolfom Bauerjem in Andreasom Buschbergerjem.

Naslednja dirka bo 21. avgusta, lokacija zaenkrat še ni potrjena.

Leave a Reply