Home » Enduro crosscountry, Ribnik: Kutnar pred Možetom

Enduro crosscountry, Ribnik: Kutnar pred Možetom

Ribnik 3.7.2016 – Kar presenečenje bi bilo, ča bi nas na Enduro Cross Country dirki na Ribniku pričakalo sonce, vedno dež. Ampak ker po dežju posije sonce se tudi vreme po jutranjem dežju na Ribniku vedno obrne na bolje.

mala ECC 17

In tudi tokrat je bilo tako in tudi tokrat nam je uspela odlična dirka s 130 tekmovalci in obilico gledalcev, katerih se na ribniku vedno zbere precej. V dežju ni vozil nihče, steza pa je do zadnjih tekmovalcev zdržala in bila proti koncu celo vedno boljša in hitrejša. Škoda za vse voznike, ki so pred odhodom na Ribnik pogledali v nebo in se odločili, da dirko izpustijo.

Tekmovanje so začeli tekmovalci štirikolesnikov, ki se jih je zbralo sicer samo 11. Po 60 minutah vožnje po sprva popolnoma mokri progi je v kategoriji Bronze ponovno zmagal avstrijec Pachler Markus, ki se je karavani pridružil letos, v kategoriji 4×4 Gartner Marko, mad najhitrejšimi štirikolesnik 2WD pa je po težavah Brinovška slavil Zdovc Gašper.

V razredu Bronze in Women so se tekmovanja udeležila 4 dekleta, slavila je Črnac Sanja, v kategoriji BRONZE je v 60 minutni dirki slavil Svetek Anže, ki se je ECC dirke udeležil prvič, sicer MX voznik.

mala ECC 15

Kategorije Silver, Veteran Silver in Veteran 50, Team in Enduro so se na progo podale že na skoraj posušeno progo, saj so jo vozniki kategorij pred njimi že precej zvozili. Po skupno 90 minutah vožnje je v kategoriji Silver slavil LEBER Peter, v kategoriji Veteran Silver NOVAK David, v Veteran 50 pa SALBRECHTER Gerald.

4. in 6. štart dneva, kategorije Diamant Dewalt, Gold, Veteran Gold in Team & Enduro, je ponovno gostil najboljše slovenske tekmovalce. Kot smo vajeni, so se v bitko za zmago takoj vključili KUTNAR Luka, MOŽE Jaka in MULEC Toni, tokrat pa se jim je pridružil tudi odlični slovenski motokrosist MOLNAR Aljoša, ki je 120 minut vožnje zaključil takoj za vsemi tremi najboljšimi v najmočnejši kategoriji. V kategoriji Gold je zmagal KRALJ JAN pred ZAVRŠAN Jakom, med najhitrejšimi veterani pa je zmagal JAKLIČ Franci. Po treh in pol urah vožnje, torej kategorije TEAM in ENDURO, sta med dvojicami slavila CURK Mark in ČERNE Matjaž, v kategoriji ENDURO pa ROBEK Gregor.

Sezona 2016 se nadaljuje s peto dirko, ki bo 3.9.2016 v Lembergu.

Rezultati

Top vozniki OVERALL DIAMANT RIDERS:

1.KUTNAR Luka/ KTM
2.MOŽE Jaka / Suzuki
3.MULEC Toni / KTM
4.MOLNAR Aljoša / HONDA
5.KRALJ JAN / KTM
6.MLEKUŽ Aleks / Husqvarna
7.ZAVRŠAN Jaka / Kawasaki
8.PAULIČ Andrea
9.GRION Stefano
10.KOTARSKI Tihomir
11.SELES Jaka / KTM
12.VITULIĆ Ivan
13.PLATUŽIĆ Ivica
14.ČERNEKA Manuel
15.ZEC Matija

Top vozniki OVERALL SILVER RIDERS:

1. LEBER Peter
2. GOJČIČ Tim
3. TRETJAK Blaž

V imenu promotorja pohvale organizatorju Dinotu Car-ju, kateri vedno preseže svoj priimek!

Koledar naslednjih dirk za 2016:
5. 3.9.2016 Lemberg (SLO)
6. 15.10.2016 Verd / Vrhnika (SLO)

Celotni rezultati so na voljo tukaj: ECC Ribnik

Foto: Kristjan Vetrih, Tihomir Kotarski, SXCC

Leave a Reply