Home » Vožnja v podporo terenskemu motošportu: lokacije in urnik!

Vožnja v podporo terenskemu motošportu: lokacije in urnik!

To soboto, 31. 5. 2014, se bomo skupaj zapeljali po večini slovenskih motokros in enduro poligonih. Za podporo legalizaciji takih in podobnih parkov, za širjenje zavedanja, da je motošport – šport ter v vzpodbudo k vožnji po urejenih progah.

IMG_3888

V pripravi je nov zakon o varovanju narave, ki naj bi strožje posegel v področje vožnje z vozili v naravnem okolju. A le višje kazni in podobne sankcije niso prava, še manj pa pravilna pot. Družba mora ponuditi alternativo. In, z druge strani, terenski motošportniki moramo pokazati, da si to zaslužimo.

Kaj je namen približno 750-kilometrske etape s sedmimi ‘specialnimi preizkušnjami’?

 • Širši javnosti terenski motošport predstaviti kot šport, za izvajanje katerega potrebujemo PROSTOR, ter s tem opozoriti na težave posameznikov in društev pri pridobivanju dovoljenj za legalizacijo stez, poligonov, parkov in organizacijo treningov in tekmovanj,
 • vzpodbujati voznike terenskih vozil k spoštovanju t.i. ENDURO BONTONA,
 • podpreti izvajanje voženj v urejenih parkih in udejstvovanju na treningih ter tekmovanjih
 • in mimo grede pokazati, kako čudovite ceste in cestice nam nudi naša dežela.

 

Kako bomo izpeljali skupinske vožnje po stezah?
Prav veliko časa ne bomo imeli, zato bomo po prihodu na lokacijo najprej naredili skupinsko fotografijo z izobešenim panojem ‘MOTOŠPORT=ŠPORT, PUSTITE NAM PROSTOR’, nato pa naredili en krog po pisti. Poudariti velja, da to ne bo dirka, a da je za potrebe video materiala, ki ga bodo zabeležile male akcijske kamere, željeno, da bo dogajanje dinamično. Prehitevanja so dovoljena, daljšim skokom se bomo z ozirom na moj cestno-terenski motor (KTM 690 Enduro R) odpovedali. Varnost naj bo na prvem mestu!

Lokacije in predviden urnik prihoda na steze:

 • 8:00 Mačkovci (opomba: treningi so možni šele po 12:00; zjutraj bomo odpeljali samo en krog!)
 • 9:40 Radizel / Orehova vas (opomba: treningi na ta dan niso možni; odpeljali bomo samo en krog!)
 • 10:30 Lemberg
 • 13:00 Stranska vas pri Semiču
 • 17:00 Enduro -Trial park Griža
 • 19:00 Žiri
 • 20:00 Brnik

 

Prosim za razumevanje, v kolikor bi prišlo do zamud pri obisku lokacij ali celo odpovedi celotne akcije. Teren je nepredvidljiv, vreme in ceste prav tako. V kolikor bo potrebno, bom spremembe javil upravnikom stez, s katerimi sem bil v kontaktu pri pridobivanju lokacij.

 

IMG_3878Fotografi!
Ker je med vožnjo težko delati ‘selfije’, bom sila vesel kakršnihkoli fotografij, ki bi nastale med vožnjami po progah. Če komu uspe kakšna dobra fotka, jo z veseljem prejmem na matevz@batzajla.com. Ob priliki poplačam s hmeljevim ali napitkom po želji.

POMEMBNO: Do lokacije se pripeljite v skladu z veljavnimi predpisi in na način, ki ne bo motil okolice.

Se vidimo.

#motosportjesport