Home » Video: 2. Mala šola terenske vožnje, Brnik, 24.9.2011

Video: 2. Mala šola terenske vožnje, Brnik, 24.9.2011

Takole, pa smo sestavili še gibajoče slike s športnega dneva na brniški motokros stezi. Kaj smo tam počeli? Hja, učili smo se. Razen na začetku za ogrevanje nismo niti enkrat odpeljali celotnega kroga po stezi ‘na ful’.

Precej dela smo imeli (predvsem Marko) še pred začetkom vožnje, saj je bilo treba Blaževega KTM-a dvigniti na serijsko višino (za učenje speljevanja je nizek sedež okej, ampak kasneje pa prenizko vpete prednje vilice prinesejo več škode kot koristi), Matijeva Honda pa je z nastavitvijo igle v uplinjaču dobila več sape v srednjem območju delovanja.

Nato pa, kot ste že videli v foto galeriji, osnove: položaj telesa pri pospeševanju, zaviranju in na skoku je osnova za dobro, varno in hitro vožnjo. Učili smo se hitro speljevati, pospeševati, zavirati, zavijati in skakati. Kdor ne poizkusi, ne bo nikoli občutil, kako lažje se je učiti vseh teh veščin, če te spremlja in popravlja profesionalec.

Hvala Jani za nasvete o fizični in psihični pripravi voznika. Hvala Markotu, ker je kot iz rokava stresel malo morje koristnih informacij o vzdrževanju motorja ter z nekaj hitrimi zasuki ključev in izvijačev pomagal tudi ob stezi. Hvala Romanu za odlične nasvete in za njegov čas na prašni progi. Temu bi se lahko reklo delo v zdravju škodljivih okoliščinah.

Hvala Savi, ker je udeležencem omogočila ugoden preizkus njihovih novih gum za motokros. Hvala trgovinam Motoextreme, Laba in Velo, ki so omogočili preizkus zaščitnih ovratnic Leatt, Alpinestars in Moveo. Preko spleta težko izbereš pravo … In hvala fitnes centru MaxxFit za energijo v trdi in tekoči obliki, ki nas je držala na motorjih kar dobrih pet ur. Hvala Roku za tole spodaj: