Home » Trening potrpežljivosti: Podvodni ribolov

Trening potrpežljivosti: Podvodni ribolov

Umirjeno plavutkanje med zadrževanjem sape in motošport? To dvoje pa res nima nič skupnega. Ali pač?

G0040055

Pred štartom je definitivno bolje ohranjati mirno kri kot živčno čakati na štarterjev znak. Ko si živčen, delaš napake. Zato je vsemu đumbusu navkljub pomembno, da ostajaš miren in dihaš, kot bi dihal na sprehodu po svežem jutranjem zraku. Tudi kadar uro pred štartom ugotoviš, da ti spušča ventilček na zadnji zračnici …

Pa še eno vzporednico lahko potegnemo: potrpežljivost. Riba se ne nasadi kar tako in prostovoljno na ost. Takisto rezultati ne pridejo z danes na jutri. Potreben je čas. Ampak KVALITETNO izkoriščen.

Tole je sicer rezultat testa nove Goprojke Hero3 SilverEdition. Ker se dan pred odhodom na morje ni več dalo dobiti ohišja za Hero2, sem kupil trojko. Rezultat? Odlična slika pod in nad vodo. Tale posnetek je nastal popoldne v oblačnem vremenu in sicer z nastavitvami zajemanja video posnetkov na 720px in 30fps!

Mimogrede: ugorja očistimo, odrežemo glavo in rep (v njem je preveč koščic), narežemo na za dva prsta debele kose, eno uro namakamo v slanem mleku (bojda zato, da se meso znebi grenkega okusa), na hitro popečemo na olivnem olju, nato na istem olju popražimo čebulo, v isti pisker damo nazaj kose ribe in sesekljan česen, zalijemo z belim vinom, začinimo, še malo pokuhamo in postrežemo s polento, pečeno v pečici skupaj s parmezanom in rožmarinom. Mmm.