Home » SXCC Slovenj Gradec: Blatna kopel za konec sezone

SXCC Slovenj Gradec: Blatna kopel za konec sezone

Na, pa smo jo dočakali. Dirko v Slovenj Gradcu, ki se je na koledarju letošnjih crosscountry preizkušenj uvrstila v jesenski čas. In, ja, deževalo je.

photo_29594_20131012

Tokratni zapis po dirki nastaja na jugu balkanskega polotoka, saj se zaradi službenih obveznosti avtor pravkar nastajajoče pisarije zadnje SXCC Quehenberger ni mogel udeležiti. Odločitev po tem, ko so organizatorji spremenili datum zadnje dirke, ni bila lahka, a na koncu sem se odločil majčkeno tvegati in končni razplet sezone prepustiti dirkaškim kolegom. Če bi na tej dirki zmagal Niki Brec, bi mi naslov prvaka v razredu Sport E1 spolzel iz (blatnih) rokavic za pičli dve točki. A Brec je bil tokrat šele četrti in tako mi je v skupnem seštevku uspelo zadržati prvo mesto. Zadovoljen. Žalosti me edino to, da se je število dirkačev v našem razredu iz začetnih devet zmanjšalo na komaj štiri.

Dve tretjini ekipe je odšlo torej tokrat na dirko samo v spremstvu strica/očeta/mehanika Vinka. Kot sta povedala Žiga in Ervin, je scalo že na poti proti Koroški. In ker se še predobro spomnim slovenjgraškega potopa v sezoni 2011 (Motomagazinov blog 1, blog 2), si še kako dobro predstavljam razmere … Progo so morali v času dirke večkrat spremeniti, saj so nekateri deli postajali neprevozni, drugo dirko pa so celo skrajšali na 60 minut (namesto 120). Nekomu to ni bilo dovolj pa je zapel kabel naprave za merjenje časov in tako dirko skrajšal še za deset minut. Hja.

photo_29625_20131012

Ervin Ahačič (KTM 300 EXC, razred Sport E3) je prvih nekaj krogov prevozil tekoče, dokler ni zmanjkalo svežih rokavic in je vožnja postala ena sama borba. V sedmem krogu se je njegov KTM zagozdil v blatu: »Ker je bil bližnjemu varnostniku bolj pomemben klic po telefonu, sem moral za reševanje počakati na nekoga izmed gledalcev. Nato sem precej grdo padel na hlodih in se udaril v stegno, a kljub bolečini dirko odpeljal do konca in končal na petem mestu.«

Žiga Ahačič (KTM 450 EXC, razred Junior) je v prvem krogu prevzel vodstvo v svojem razredu in z manjšimi padci ter menjavami rokavic vzdrževal dober tempo, dokler se mu v zadnje kolo ni zapletla korenina. »Zelo lepo bi bilo sezono zaključiti z zmago, ampak v teh razmerah sem tudi z drugim mestom zadovoljen,« sporoča Žiga. V cilj skrajšane dirke je pripeljal na drugem mestu.

Povzetek sezone in morda tudi načrte za prihodnjo sezono vam predstavimo po tem, ko se nam uspe dobiti na golažu pri Ankeletu v Podljubelju, a neuradno nam je letos uspelo sestaviti tole:
Matevž Hribar, razred Sport E1: 1. mesto
Ervin Ahačič, razred Sport E3: 2. mesto
Žiga Ahačič, razred Junior: 2. mesto

foto: ESPA Images, Vinko Ahačič

Hvala za pomoč in sodelovanje:
Savatech – Sava Racing – gume za motocikle in skuterje. Držijo!
Podjetje TRG – motoristična oprema Luis, visokotlačni čistilci Karcher, oprema Touratech. Pa še kaj …
MaxxFIT Kranj – fitnes center z osebnim pristopom. Ne samo za motošportnike.
Akrapovič – najboljši izpušni sistemi. Na svetu.
aLive – ekološki, presni, veganski, sveži in zdravi smoothiji. Dostavijo tudi na dom.
Gostilni Ankele iz Podljubelja. Rrrriiiiiig – pohvala kuharju.