Home » Rezervirajte si 24. september!

Rezervirajte si 24. september!

Ker je prva izvedba tečaja terenske vožnje na brniški motokros stezi uspela in ker vas je nekaj potožilo nad počitniškim avgustovskim terminom, bomo konec septembra ponovili vajo.

2. Mala šola terenske vožnje z Romanom Jelenom

2. Mala šola terenske vožnje z Romanom Jelenom

 

Tečaj bo v osnovi enak prvemu, le inštruktor na pisti bo drug. Ker se bo Matevž Irt tisti čas že potil nekje v Indoneziji (kako to zgleda, si oglejte tule), bo na in ob pisti tokrat svoje bogate izkušnje na tečajnike prenašal izkušen motokrosist Roman Jelen.

Kot je peterica udeležencev že spoznala na prvem tečaju, se bo dan začel ob 8:00 v šenčurski osnovni šoli, kjer se bomo podučili o fizični in mentalni pripravi ter o osnovah pravilnega vzdrževanja enduro ali motokros motocikla. Sledi migracija na brniško stezo, tam pa seveda – akcija! Pravilen položaj na motociklu, pospeševanje, zaviranje, vožnja v ovinku, skoki takšni in drugačni … Dolgčas ne bo.

Vsi zainteresirani nam preko elektronskega naslova info@batzajla.com sporočite naslednje podatke: ime, priimek, naslov stalnega prebivališča, vašo starost, kontaktno številko ter znamko in tip motocikla, s katerim se boste udeležili tečaja.

_____________________________________________________________________________________________________

Komu je tečaj namenjen? V prvi vrsti začetnikom, hobi dirkačem in vsem, ki bi radi skočili stopnico ali dve višje. Bolje od Jelena verjetno ne znate vozit, tako da naj vas ne skrbi, da se ne bi naučili nekaj novega.
S kakšnim motorjem lahko vozim? S katerimkoli motokros (YZ, CR, TC, SX, …) ali hard enduro (TE, EXC, FE, CRF-X, WR, …) motorjem. Preizkušeno se je z motokros stezo možno spopasti tudi s KTM-om LC4, Husqvarno TE 610 ali čem podobnim. Letnik in prostornina ne igrata nobene vloge, registrska tablica takisto ni obvezna. Zahtevamo le eno: naj bodo motorji izpravni.
Rabim opremo? Seveda: čelado in očala, ščitnike, majico ali enduro jakno, hlače, rokavice in škornje za motokros.
Bom žejen? Ne.
Lačen? Tudi ne.
Bom užival? Brez dvoma.
Se bom po tečaju znal peljati bolje in hitreje? Zagotovo – to je naš skupni cilj!

______________________________________________________________________________________________________

Za več informacij:
Napoved prvega tečaja
1. Tečaj terenske vožnje, FOTO
1. Mala šola terenske vožnje, VIDEO