Home » Radoboj: Ervinov motokros krst na Hrvaškem

Radoboj: Ervinov motokros krst na Hrvaškem

Po končani sezoni Quehenberger SXCC prvenstva nam volje za dirkanje ni zmanjkalo.

DSCN1244
Ervin Ahačič, letos v SXCC skupno drugi v razredu Sport E3, se je preteklo nedeljo, 20. oktobra 2013, odzval vabilu prijatelja in se odpravil k južnim sosedom. V Radoboju, nekje med Zagrebom in Ptujem, se je odvila avtokros, quad in motokros dirka. S KTM-om 300 EXC se je udeležil dveh dirk razreda MX3, ki šteje za nekakšen amaterski razred.

»Zanimiva izkušnja. Presenečen sem bil nad samim sabo, kako sem se boril s sotekmovalci. Prav dobra dirka je bila. Ampak opazil sem, da je za teh 15 minut dirke potrebna čisto drugačna kondicija kot za dve uri crosscountryja,« je povedal Ervin in na vprašanje o končnem rezultatu odgovoril: »Pojma nimam, kateri sem bil. Prijatelji so ocenili, da sem končal nekje okrog sedmega mesta od petnajstih dirkačev v naši kategoriji. Tam je to vse po domače, nobenih transponderjev. Ojej, da bi ti videl avtokros dirko. Full contact na travniku z nekimi starimi avtomobili. Cel žur.«

Uradnih rezultatov torej tokrat ni. Videa tudi ne, odličnih ESPA fotk tudi ne. Je pa za Ervinom dober trening in zanimiva izkušnja.

foto: Dejan Dobravec