Home » Dirkaški test: prevleka za sedež T-Cover je preživela 78 ur

Dirkaški test: prevleka za sedež T-Cover je preživela 78 ur

Junija lani sem na KTM 125 EXC namestil prevleko za sedež T-Cover. Po začetnem javljanju (takrat še na Motomagazinu – klik) je prav, da vam povem tudi konec (srečne) zgodbe s prevleko slovenskega porekla.

Rezultat 71 ur dričanja po slovenskem, hrvaškem in tunizijskem terenu.

Rezultat 71 ur dričanja po slovenskem, hrvaškem in tunizijskem terenu.

Po zadnji SXCC dirki v Škednju (poročilo najdete tukaj) je sedež dočakal svoj bridki konec. Na sredinskem delu, izdelanem iz grobo narebrene gume, je zazijala špranjica in se po še enem kratkem, zaradi čebeljega pika v vrat prekinjenem brniškem treningu razširila v špranjo. Naslednji teden gre sedež nazaj na primorsko.

Koliko je vzdržal? Natančno 78 ur. Omeniti velja, da je na boku material ostal skoraj brez sledi uporabe; nekaj obrabe je opaziti le na predelu, kjer se stikata bok in gumeni vrh (glej fotografijo).

IMG_2742

Končno mnenje ostaja enako začetnemu: sedež z narebreno gumo nudi v sedečem položaju veliko boljši oprijem zadnji plati. Temni plati sta udobje (po prvi dirki in v Tuniziji sem dobil žulje na zadnjico) in pa včasih celo predober oprijem – do tega pride pred zavojem, ko bi se včasih rad hitro prestavil bolj na prednji del motocikla in je zaradi (pre)dobrega oprijema to težje izvedljivo.

Verjetno bo Radoš iz podjetja T-Component zdaj izdelal nekaj manj brutalnega.

Na preostalih fotografijah lahko vidite, v kakšnem stanju so ostali deli motocikla s prevoženimi 91 urami oziroma 2781 kilometri. Plastike, vsi ležaji, veriga in zobčeniki, sprednje in zadnje ploščice in vse ostalo so še iz prve vgradnje. Zaenkrat so bile zamenjane le 4 svečke, štirikrat olje v menjalniku, enkrat hladilna tekočina in enkrat (ravnokar) tesnila in olje v prednjih vilicah. Pa zlomljeno ohišje za ‘gas zajlo’ ter pripadajoča zajla zaradi padca lani v Semiču – klik. Sicer je deležen le rednih vzdrževalnih del, kar je poleti v hladni kletni delavnici prav prijetno opravilo 🙂