Home » Akcija! Mala šola terenske vožnje z Matevžem Irtom

Akcija! Mala šola terenske vožnje z Matevžem Irtom

Tako, čas je za pravo akcijo za balanco (ne pa za tipkovnico). Zbiramo prijave za prvo malo šolo endura in motokrosa!


Kakšen je plan?

V soboto, 13. avgusta, se ob 8h zjutraj zberemo pred Osnovno šolo v Šenčurju, se spoznamo, uredimo birokracijo in v predavalnici najprej prisluhnemo predavanju diplomantke Fakultete za šport in energetske trenerke Jane Jan o pravilnem pristopu k aktivnemu udejstvovanju v motošportu. Je že tako, da ni le do konca obrnjen plin tisto, kar nas bo pripeljalo do zmage. O tem, kako lahko za ustrezno fizično pripravljenost poskrbimo s poceni domačimi pripomočki in kako v fitnesu, kako preprečiti poškodbe in s kakšno miselnostjo naj bi se motorist (ali motoristka) usedel na motor.

Sledi nekaj osnovnih, a ključnih napotkov za vožnjo po terenu. Kako sedeti in kako stati na motociklu, kam usmerjati pogled in kako napasti skok. Obljubimo, da bo teoretični del kratek in jedrnat.

Nato bo udeležence ‘v roke’ vzel Bogdan Zidar, mehanik, ki je lani Urošu Nastranu pomagal osvojiti naslov evropskega prvaka v supermotu in ki vzdržuje kar lepo četico supermoto, motokros in hard enduro strojev. Tip obvlada svoj posel in videli boste, da o marsičem pravzaprav nimate pojma. Nasveti bodo predvsem praktični: od tega, kako se lotiti pranja po terenski furi (in seveda, kakšne posledice sledijo neupoštevanju nasvetov) do takih o zahtevnejših nastavitvah vzmetenja. S seboj bo imel nekaj osnovnega orodja – poceni generalne obnove si ne obetajte, a včasih je že nekaj zasukov z izvijačem dovolj, da se stroj kar naenkrat pelje sam od sebe. No, skoraj.

A se bomo sploh kaj vozili? Itak! Ob predvidoma 11.00 se na brniški motokros stezi prične trening pod vodstvom enega najboljših slovenskih motokrosistov, Matevža Irta. Nivo zahtevnosti bo prilagojen posameznikom, a zagotovo bomo stopnjevali počasi. Ravno to je ena največjih napak samoukov: da se takoj zaženejo preko najdaljših skokov in se sploh ne zavedajo, kakšne osnovne napake ob tem počno. Zavoji, krajši in daljši skoki, vožnje čez ovire in čez grbine. Časa bo dovolj, zato si bomo privoščili premore. Športni dan bomo zaključili z analizo posameznikove vožnje in njegovega napredka, v dneh po tem pa kar se da hitro na www.batzajla.com objavili še fotografije in video s treninga.

_____________________________________________________________________________________________________

Komu je tečaj namenjen? V prvi vrsti začetnikom, hobi voznikom in vsem, ki bi radi skočili stopnico ali dve višje.
S kakšnim motorjem lahko vozim? S katerimkoli motokros (YZ, CR, TC, SX, …) ali hard enduro (TE, EXC, FE, CRF-X, WR, …) motorjem. Preizkušeno se je z motokros stezo možno spopasti tudi s KTM-om LC4, Husqvarno TE 610 ali čem podobnim. Letnik in prostornina ne igrata nobene vloge, registrska tablica takisto ni obvezna. Zahtevamo le eno: naj bodo motorji izpravni. Vse ostale bomo napotili direktno v Bogdanovo delavnico. 🙂
Rabim opremo? Seveda: čelado in očala, ščitnike, majico ali enduro jakno, hlače, rokavice in škornje za motokros.
Bom žejen? Ne.
Lačen? Tudi ne.
Bom užival? Brez dvoma.
Se bom po tečaju znal peljati bolje in hitreje? Zagotovo – to je naš skupni cilj!

Interesenti nam pošljite e-pošto na naslov info@batzajla.com z naslednjimi podatki: ime, priimek, naslov, datum rojstva, nivo izkušenosti in znamka, tip in letnik motocikla. Akcija!