Home » KTM 690 Enduro R: dekliščina na Lomu in test s slaniki

KTM 690 Enduro R: dekliščina na Lomu in test s slaniki

Sprašujete s čim neki se kanim lotiti vseh slovenskih motokros in enduro prog. Evo jo, pomarančo: KTM 690 Enduro R! Prav dosti alternativ za takšno zabavo pač ni.

Tole je pa gas.

Tole je pa gas.

Po prvih 200 kilometrih: motor je za enovaljnik neverjetno kultiviran. Celo preveč? In tih. Kar je dobro, ko se zarana odpelješ v pekarno. Graja št. 1: torba je dovolj velika za burek in istrsko belo štruco, ne pa tudi za slanike, katere je treba skriviti.

Raztegljiva mehka torba je super, ampak premajhna za slanike.

Raztegljiva mehka torba je super, ampak premajhna za slanike.

Vibracije so v primerjavi s prejšnjo generacijo LC4 strojev (625, 640) občutno manjše, še vedno pa so prisotne na krmilu (graja št. 2).

Moči je dovolj, da motor po gladkem primorskem asfaltu opleta z zadnjo in da prednjo z veseljem dvigne v zrak. Se mi pa zdi, da ima še precej skritih rezerv. Spodaj manjka ‘šus’, značilen za velike enovaljnike. Pogrešam škorpijona na izpušnem loncu …

Prvi servis: prilagoditev krmila, ročic, prestavne ročice.

Prvi servis: prilagoditev krmila, ročic, prestavne ročice.

Ima prikazovalnik trenutne prestave! Saj nisem mogel verjeti.

Po nočni vožnji, popestreni s pranjem prednje luči in blatnika bodoče neveste, sicer (bojda) inštruktorice joge, poizkusom reševanja slovenjegraškega motorista s pokvarjenim GSX-R-om med Kozino in Črnim Kalom, krepčilnem spancu na svežem morskem zraku je zdaj čas za zajtrk in prvi test sarajevske džezve.

Toliko za zdaj.