Home » Foto: Podelitev priznanj in nagrad SXCC 2013

Foto: Podelitev priznanj in nagrad SXCC 2013

V petek, 25. oktobra 2013, so se v prostorih AMZS zbrali najboljši tekmovalci v Quehenberger SXCC prvenstvu.

IMG_5014

S strani promotorjev letošnjega prvenstva, Jake Selesa in Boštjan Kremžarja, smo izvedeli, da se je število tekmovalcev v primerjavi z lansko in predlansko sezono nekoliko zmanjšalo. Prvo sezono so namreč zabeležili 440 voznikov, ki so se vsaj enkrat udeležili SXC dirke, v sezoni 2012 so nas prešteli 360, letos pa 296. Najštevilčnejši razred je bil razred Amater s kar 77 tekmovalci.

V sezoni 2014 bo še vedno mogoče voziti brez licenc in z veljavnimi zdravniškimi potrdili (veljajo tri leta!), prišlo pa bo do nekaj sprememb pri kategorijah: razredi Sport E1, Sport E2 in Sport E3 bodo združeni v en sam razred (SPORT), dodal se bo razred Amaterji 1 ura (za začetnike), za razred Junior pa se bo spremenila starostna omejitev.

Število dirk bo ostalo enako (šest) s podobnim koledarjem kot letos, torej z eno dirko na mesec in dirkaškimi počitnicami v juliju in avgustu. Z veseljem smo sprejeli novico, da naj bi se za organizacijo dirke spet zavzemali v Šentvidu pri Stični.

Škoda, da vest o podelitvi nagrad ni prišla do vseh tekmovalcev. Manjkala sta na primer Sašo Kragelj in Miran Stanovnik, ki, kot kaže, pač nimata časa viseti na Fejstbuku …

Rezultate letošnje sezone si lahko ogledate na domači strani sport.amzs.si.

S strani naše ekipe, katere člani smo osvojili eno zmago (Matevž Hribar v razredu Sport E1) in dve drugi mesti (Žiga Ahačič v razredu Junior, Ervin Ahačič v Sport E3), pričakujte povzetek sezone v naslednjih dneh. Včeraj smo izkoristili lep dan za en prijeten trening in fotografiranje …

foto: Matevž Hribar, Gašper Podbregar