Home » Foto: Mala šola nastavitve vzmetenja na Brniku

Foto: Mala šola nastavitve vzmetenja na Brniku

Kdor je poslušal, spraševal, zapisoval in vrtel izvijač, je od današnjega dneva lahko veliko odnesel.

G0021337

Danes niso skakali le v Planici, temveč tudi na brniški motokros stezi. A vožnja po dveh težavnostno različnih progah je bila le tisti prijetnejši in zabavnejši del praktične delavnice, na kateri smo ob pomoči serviserja Bogdana Zidarja iskali čimbolj optimalno nastavitev naših vilic in blažilnikov.

Po prvih vtisih udeležencev in po tem, ko sem imel možnost preizkusiti nekaj njihovih dvokolesnikov, verjamem, da smo dosegli skupni cilj. Mnogi so bili prijetno presenečeni, kakšne spremembe v delovanju vzmetenja lahko dosežemo z le nekaj preprostimi kliki. Tako je: vzmetenje sploh ni tak bav bav, kot si marsikdo misli. Potrebno je le nekaj osnovnega znanja in občutka za dojemanje sprememb po vrtenju vijakov in matic za nastavitve.

IMG_8386

Hvala vsem udeležencem, hvala Bogdanu, hvala ekipi Motokros proge Brnik in ravnateljici šenčurske osnovne šole, ki je dovolila, da smo v učilnico tehničnega pouka zapeljali mojega KTM-a. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali deliti vest o delavnici preko družbenih omrežij in elektronske pošte. Vsaka delitev in vsak všeček šteje!

Pa še kdaj!

Aja, še to. V posebno veselje mi je, da se nam je pridružilo tudi dekle – prvo v zgodovini naših tečajev. Zdaj si pa predstavljajte prizor v času kratkega naliva: dvanajst dedcev pod šotorom, Nina pa edina na progi. Fantje, a vas je kaj sram? 🙂

IMG_8441