Home » Ekipa je rojena (foto in video predstavitev)

Ekipa je rojena (foto in video predstavitev)

Želja je bila že prej, a izkušenj premalo. Ne trdim, da imamo zdaj znanje za zmago na svetovnem prvenstvu, vem pa, da imamo voljo, ideje in nekaj malega znanja o tem, kako se dirka po terenu.

skupinska

Ciljev glede uvrstitve ne bomo napovedovali, saj naš cilj ni povezan z rezultatom na dirki. Hočemo se učiti, napredovati in predvsem – se zabavati. Če to pomeni peto mesto v vedno hujši konkurenci, super. Če bodo naši škornji občutili stopničke, še toliko bolje. Odpeljali bomo slovensko prvenstvo v crosscountry-ju (SXC), državno prvenstvo v enduru in še kakšno samostojno dirko pri nas ali pri sosedih. Kdo?

Ervin Ahačič

ervin portret

ervin akcijaSošolec iz srednje šole. Ker je nekaj mesecev starejši od mene in takrat še nisem imel ta pravega izpita, sva jo tistega poletnega dneva leta 2001 skupaj udarila na Krk kar z njegovo Husqvarno WRE 125. Ajej. Kasneje si je lastil par krosk, odpeljal tudi eno crosscountry (ali sta bili dve?) dirko na legendarnem Rakeku, nato ‘zatajil’ in začel dirkati s cestaki, v letu 2012 pa se je po udeležbi na crosscountry dirki v Slovenskih Konjicah v njem spet prebudila želja po terenski vožnji. Trenutno je ravno v fazi menjave čudovitega 450-kubičnega SX-a z letnico 2006 (a kdo kupi?) za nekaj, kar ima v imenu EXC, TE, FE ali WR in rdeč gumbek na desni strani krmila …

Ervin je tudi mehanik, zato ga je še toliko bolje imeti v ekipi.

Dosežki:

 • 2012: 7. mesto v razredu Amater, Slovenjske Konjice, KTM 450 SX

 

Matevž Hribar

matevz portret

matevz akcijaNa seznamu dosežkov ne boste našli vrhunskih rezultatov, lahko pa zaradi vseh teh dirk in zaradi vseh motociklov, ki sem jih vozil v življenju (nikoli dokončan seznam najdete tule) zapišem, da sem z motociklizmom in še posebej z endurom tesno povezan kot danes najstnik s fejsbukom. V letu 2012 sem (ponovno) odkril igrivost 125 dvotaktnih ‘kubikov’ in vse kaže, da bom v tem razredu dirkal tudi v 2013. Veselim se!

Dosežki:

 • 2012: 4. mesto v skupnem seštevku razreda E2R2, (SXC), KTM 125 EXC
 • 2011: 8. mesto v skupnem seštevku razreda E2R2, (SXC), KTM 450 EXC
 • 2010: 63. mesto (od 88) na dvodnevni enduro dirki v Ajdovščini, Aprilia RXV 450 (povezava)
 • 2010: Zakurjeni batni obročki in ventili na KTM-u SXC 625 po Tunizijski puščavski avanturi
 • 2009: 42. mesto (od 94) na crosscountry dirki v Labinu, razred Hobby, Husqvarna TE 310
 • 2009: udeležba na prologu v Erzbergu, dirka novinarjev, Can-Am DS 450
 • 2007: udeležba na prologu v Erzbergu, dirka novinarjev, BMW G 650 X-Challenge
 • 2006: 3. mesto v skupnem seštevku razreda Supermoto 125, Tomos SM 125
 • 2005: 3. mesto v skupnem seštevku razreda Supermoto Tomos pokal, Tomos SM 125
 • Nekaj nastopov na crosscountry dirkah na Rakeku in v Labinu z Aprilio ETX 125 in KTM-om LC4 640 Enduro.

 

Žiga Ahačič

ziga portret

ziga akcijaZaenkrat najmlajši član ekipe je hitro postal tudi najhitrejši. Lani smo se enkrat skupaj peljali – on s starim, težkim Suzukijem DR 650. Po njemu domačih terenih ga z najsodobnejšim jodlarskim strojem nisem mogel dohajati! Nato sem ga našuntal, da je šel s tem taistim Suzukijem na crosscountry dirko v Slovenske Konjice. Žiga se je zagnal ko svinja v buče in z za današnje razmere totalno nevozno kračo odpeljal najhitrejši čas kroga 3:45:106. Najhitrejši čas v njegovem razredu (amater) pa je bil 3:44:594! Končal je na 8. mestu, ker je vmes zmanjkalo kondicije in je bilo v najbolj vroči dirki te sezone potrebno glavo ohladiti v sodu z vodo.

Naslednjo dirko v Šentvidu je zajahal KTM 450 EXC, do predzadnjega kroga vodil, nato pa zaradi evforičnega navijanja domačih mislil, da je dirke že konec in upočasnil. Končal je na drugem mestu z najhitrejšim časom kroga v razredu. Naj omenim še, da je njegov čas kroga za 40 sekund boljši od mojega. Na drugi dirki v življenju! Z odpeljanimi petimi dirkami od sedmih, od tega eno z DR-om, je letošnjo sezono končal na četrtem mestu. Fant ima ‘feeling’ in se hitro uči.

Rad bi mu omogočil, da bi vozil s 125- ali 250-kubičnim dvotaktnikom.

Dosežki:

 • 2012: 4. mesto v skupnem seštevku razreda Amater (SXC), Suzuki DR 650, KTM 450 EXC

 

Matevž Hribar
foto: Matevž Hribar, Žiga Ahačič, Špela Dolinar