Home » Blatno na brniški pisti

Blatno na brniški pisti

Večer pred tem so v Klubarju žgali Joške V’n. Pa smo nekateri rahlo zakisani zjutraj vseeno zbrali moči in se pod oblačnim nebom zapeljali do brniške motokros steze. Mimo grede, država bi morala uzakoniti po eno motokros stezo v bližino vsakega večjega mesta. Kakšen luksuz je imeti poligon za trening in sprostitev le deset minut od domače garaže! No, pustimo zdaj to.

Pista je bila deloma na frišno zrihtana, a mokra kot (neke vulgarne komparacije mi hodijo na misel, pa jih bom zadržal zase) … Skratka, blatna.

Razen Rusovega Roka ni bilo tam žive duše. Itak, kdo pa si želi motokrosa na rahlo deževno sobotno dopoldne? Malo postrani nas je gledal tudi Drvarjev Marko. Kaj nam je tega treba …

In smo ga žgali: Žiga na 450 EXC, Ervin na 450 SX-F, jaz na 125 EXC. Da se je vsaj nekdo peljal tako kot se na MX stezi spodobi, ter da na pisti niso grmeli in brenčali le oranžni, je poskrbel Rok z RM-Z 250. Ampak tako ali tako smo bili kmalu vsi odeti v varovalne barve. Cesta pred hišo je zaradi pranja po vožnji še vedno umazana …

Zadovoljen sem s tem, kako lepo se pelje Žiga. Tudi nad svojo kondicijo, če že nad tehniko vožnje malo manj, sem kar presenečen. Zato z velikim veseljem čakam SXC dirko v Šentvidu pri Stični, ki bo prihodnjo soboto. Se vidimo!

Andrej, hvala za fotke.