Home » Kupujem rabljenega

Kupujem rabljenega

Žal so izkušnje pri kupovanju iz druge roke zelo, zelo slabe. Treba je obrniti pol Slovenije, da najdeš dober rabljen motocikel s poštenim lastnikom.

Kupujem rabljenega

Kupujem rabljenega

Zato se sami, brez znanja in spremstva mehanika, nakupa rabljenega motocikla nikar ne lotite. Niti pri trgovcu, tudi oni vrtijo števce kilometrov in skrivajo napake.  Da se le ustvari čimvečja razlika v ceni.

Da pušča olje in da ne sveti žarnica – to bo motorist začetnik še opazil. Kaj pa rožljanje v motorju? Neenakomerno delovanje sklopke? Nepravilno vedenje v ovinkih zaradi skrivljenega okvirja? Na sto stvari je treba biti pozoren in če prideš motor kupovati s čustvi, vse to spregledaš. Teden dni kasneje pa izbuljiš oči, ko serviser izstavi račun: »Ja veste, zavorne ploščice in koluti so bili za zamenjat, veriga je bila že čisto na koncu in sem menjal še zobnike, ventile je bilo treba naštelat’ in tesnila na glavi zamenjat’, ležaji v zadnjem kolesu so bili zanič. Treba bo zamenjati še lamele in košaro sklopke, ampak nisem imel na zalogi …«

Namesto, da bi za rabljen stroj dali petstotaka več, ta denar roma v serviserjevo denarnico. Ti imaš pa še vedno zdelan stroj, pri prodaji boš izgubil več kot pri nakupu novega ali pa spet nekoga nategnil, tako kot je prejšnji lastnik tebe.