Batzajla?

Ne brskajte po slovarju, beseda je izmišljena. Tako kot vinklkugla.

Batzajla
Tunizija 2010.

Besedna zloženka je plod velikega zanimanja za tehniko že v mladih letih, ko smo tuhtali, kje hudiča moramo pobrusiti cilinder tomosovega automatica, da se bo števec hitrosti premaknil čez tistih zakletih 55 kilometrov na uro. Pomagati si je bilo treba tudi s forumi in ime križanca med dvema pogosto uporabljenima predmetoma, batom in pletenico, se je zdelo kar pravšnje za nick name. In se je prijel.

To niti ni tako zelo pomembno – koristna informacija zate je to, da se že od malih nog zanimam za vse, kar je postavljeno na kolesa in kot tako človeku omogoča hitrejše in zabavnejše premikanje od leve in desne noge. Vozička se ne spomnim, se pa rolke, bicikla in bratrančevega Tomosa, s katerim sem izgubil mopedistično nedolžnost med Podkorenom in Ratečami.

Od takrat dalje (če me spomin ne vara je bilo to poleti 1997), sem z mopedi in motocikli neprestano povezan. Ljubiteljsko in tudi malo več kot le tako, saj od leta 2005 dalje vozim ne le svoje, ampak tudi nove testne motocikle in skušam ugotovitve kar se da konstruktivno preliti prek tipkovnice na splet in v tiskane medije. 377 različnih dvo- in trokoles se jih je že znašlo v rokah, kvečjemu kakšen več.

Tudi dirkal sem v supermotu in enduru – to zadnje še vedno. Dirke so odličen poligon za sprostitev, rekreacijo, trening koncentracije, fizične moči, za preizkušanje tehnike, za učenje.

Spletna stran www.batzajla.com in z njo začetek koristnega izrabljanja vseh teh izkušenj je naslednji korak. Verjamem, da je ideja o nekoliko drugačnem, modernejšem pristopu k treningu vožnje z motociklom in svetovanju pri nakupu motocikla in opreme, dobra. Veselim se!

Matevž Hribar